Мъск е против пакета от помощи за Украйна Американският милиардер Илън

...
Мъск е против пакета от помощи за Украйна Американският милиардер Илън
Коментари Харесай

Мъск: Путин няма да загуби войната, така че не е нужно да се помага на Украйна

Мъск е срещу пакета от помощи за Украйна 

Американският милиардер Илън Мъск съобщи пред американски републикански сенатори, че " няма нито един късмет " съветският президент да загуби войната в Украйна. Според Bloomberg Мъск е направил тези мнения по време на полемика за Twitter, в която са взели участие съперници на законопроекта за помощ за Киев. " Тези разноски не оказват помощ на Украйна. Продължаването на войната не оказва помощ на Украйна ", сподели Мъск. Освен това милиардерът реши да оправдае търсения от съда в Хага президент Путин, като съобщи, че той бил подложен на напън да докара войната до край. " Ако се отдръпна, ще бъде погубен ", твърди създателят на SpaceX и Tesla, представен от Bloomberg. 

Илън Мъск не бил покровител на Путин 

Мъск също по този начин отхвърли обвиняванията, че е апологет на Путин, като ги назова " неуместни ". Той съобщи, че неговите компании " евентуално са създали повече за подкопаването на Русия, в сравнение с който и да е различен ". Припомни, че SpaceX предоставяла на Украйна интернет услугата Starlink, която е била от решаващо значение за връзките на страната след съветското навлизане. 

Само че украинското разузнаване ясно сподели с прехванат диалог сред съветски бойци, че те са конфигурирали Starlink за бърз интернет и безпроблемна връзка на фронта. Преди време пък Мъск отхвърли да задейства системата за украинската войска наоколо до Крим, с цел да бъде потънал Руският черноморски флот. Самият милиардер в този момент отхвърли Starlink да се продава " директно или непряко " на Москва.

Мъск съобщи също, че ползата му бил да спре загубата на човешки живот и от двете страни на войната. Той сложи под въпрос разумността на " устрема за премахване на Путин ". " Тези, които желаят промяна на режима в Русия, би трябвало да се замислят кой е индивидът, който може да в профил Путин, и дали този човек ще бъде миротворец? Вероятно не ", сподели милиардерът, като добави, че подобен човек най-вероятно ще бъде " даже по-твърд от Путин ". 

Помощта от Съединени американски щати за Украйна

В четвъртък, 8 февруари, Сенатът на Съединени американски щати стартира да преглежда нов законопроект за военна помощ за Украйна, Израел и Тайван на обща стойност към 95 милиарда $. За Киев са планувани 60 милиарда Окончателното гласоподаване в Сената (демократите имат болшинство там) би трябвало да се състои на 14 февруари, само че въпросът и тогава към момента няма да бъде решен. След Сената законопроектът ще бъде трансфериран в долната камара на Конгреса - Камарата на представителите, която се управлява от републиканците, ръководени от радикалния тръмпист Майк Джонсън. По закон той въобще не е задължен да внесе този законопроект за гласоподаване. А в случай че го направи, няма никакви гаранции, че документът ще бъде утвърден, защото доста републиканци са изрично срещу по-нататъшното подкрепяне на Украйна. 

Източник Actualno.com

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР